Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2022: Η Ελληνική Βιομηχανία Φυσικού Μεταλλικού Νερού υποστηρίζει τις προσπάθειες για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και την αειφόρο ανάπτυξη

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2022: Η Ελληνική Βιομηχανία Φυσικού Μεταλλικού Νερού υποστηρίζει τις προσπάθειες για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και την αειφόρο ανάπτυξη 21 March 2022

Την Τρίτη 22 Μαρτίου γιορτάζεται η  Παγκόσμια Ημέρα Νερού ως μια ευκαιρία για να προβληματιστούμε σχετικά με το ζωτικής σημασίας ρόλο  του νερού και να υποστηρίξουμε μια πιο βιώσιμη διαχείριση του υδροφόρου ορίζοντα. Το νερό αποτελεί την ουσία της φύσης αλλά και της ίδιας της ζωής. Οι ευρωπαίοι παραγωγοί εμφιαλωμένου νερού NMWE (Natural Mineral Water Europe) έχουν δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουν να διασφαλίζουν την αποτελεσματική προστασία και την υπεύθυνη άντληση τόσο του φυσικού μεταλλικού νερού όσο και του νερού πηγής.

Από την πλευρά του ο ΣΕΦΥΜΕΝ (Σύνδεσμος Εταιριών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Νερού) υποστηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και το μήνυμα για μια καλύτερη, βιώσιμη διαχείριση των υπόγειων υδάτων που δεν είναι ορατά αλλά αποτελούν έναν κρυμμένο θησαυρό, έναν πολύτιμο πόρο που εμπλουτίζει τη ζωή μας.

 Ο Πρόεδρος του ΣΕΦΥΜΕΝ κ. Δ. Μεντεκίδης αναφέρει: «Μια ολοκληρωμένη διαχείριση των υπόγειων νερών είναι καίρια για τη διασφάλιση της προστασίας και διαθεσιμότητας των πηγών φυσικού μεταλλικού νερού. Χάρη στις πολιτικές που έχει χαράξει ο κλάδος μας για την προστασία των σημαντικών πηγών  και το αυστηρό νομικό πλαίσιο της ΕΕ, η διατήρηση της υψηλής ποιότητας, της καθαρότητας και των φυσικών ιδιοτήτων του φυσικού μεταλλικού νερού θα διαφυλαχθούν για τις επόμενες γενιές».

Η βιώσιμη διαχείριση πόρων αποτελεί βασικό παράγοντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη  και συνεπώς κορυφαία προτεραιότητα  για τη Βιομηχανία Φυσικών Μεταλλικών Νερών.  Μέσα από συμμαχίες ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι ευρωπαίοι παραγωγοί έχουν καταφέρει να διασφαλίσουν περιοχές υδροσυλλογής, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό να  προστατεύσουν τα φυσικά οικοσυστήματα μέσα από τα οποία ρέει το νερό για να βρει τη φυσική του πηγή.  Η βιομηχανία έχει μια μακροχρόνια δέσμευση απέναντι στη διαφύλαξη των πηγών αυτών και εξακολουθεί να παίζει ηγετικό ρόλο στην προώθηση της ανακύκλωσης, στη μείωση της συσκευασίας της και στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού.

 

Για την Επιτροπή Επικοινωνίας του ΣΕΦΥΜΕΝ, κ. Κ. Κούτσας, Πρόεδρος Επιτροπών Περιβάλλοντος-Κυκλικής Οικονομίας  & Επικοινωνίας

Τ : 6932454262

T: 210 6711177,

Ε: sefymen@sevt.gr www.sefymen.gr

 

Επιπλέον Πληροφορίες:

Τι είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό

Νερό υψηλής ποιότητας με πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, από προστατευμένη υπόγεια πηγή, καθαρό, χωρίς καμία χημική επεξεργασία ή απολύμανση, πιστοποιημένα ασφαλές για κατανάλωση. 

  • Είναι ευεργετικό για την υγεία καθώς περιέχει  μια ξεχωριστή σύνθεση ορυκτών μετάλλων κυρίως, η οποία πρέπει να παραμείνει αμετάβλητη από την πηγή, μέχρι τον τελικό καταναλωτή και αναγράφεται στην ετικέτα.  
  • Εμφιαλώνεται απευθείας στην πηγή.
  • Έχει διακριτή γεύση εξαιτίας της γεωλογικής σύνθεσης του εδάφους και του φυσικού περιβάλλοντος.
  • Είναι αναγνωρισμένο επίσημα από τις αρμόδιες κοινοτικές και εθνικές αρχές. 
  • Η παραγωγή του πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας βάσει νομοθεσίας για να διασφαλίζεται η φυσική προέλευση και η καθαρότητά του.

 

Ποιος είναι ο ΣΕΦΥΜΕΝ

Εκπροσωπεί συλλογικά τις Ελληνικές Εταιρείες Εμφιαλώσεως Φυσικού Μεταλλικού Νερού στους κοινωνικούς εταίρους και την πολιτεία, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και παρεμβαίνει δημόσια, υπεύθυνα και τεκμηριωμένα, στις διεργασίες και εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο.

Είναι Μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και τoυ Ευρωπαϊκού Συνδέσμου NATURAL MINERAL WATERS EUROPE (NMWE).

 

Ποιος είναι ο Natural Mineral Waters Europe (ΝΜWE)

O NΜWE, αντιπροσωπεύει σχεδόν 550 παραγωγούς Φυσικών Μεταλλικών Νερών και νερών πηγής στην Ευρώπη, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ο NMWE είναι αφιερωμένος στην προώθηση των μοναδικών ιδιοτήτων των Φυσικών Μεταλλικών Νερών και νερού πηγής καθώς και στη βιώσιμη χρήση των υδάτινων πόρων και της κυκλικής οικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνδέσμου:www.NaturalMineralWatersEurope.org