Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2017: Ο Κλάδος εμφιαλωμένου νερού στηρίζει την αειφόρο ανάπτυξη

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2017: Ο Κλάδος εμφιαλωμένου νερού στηρίζει την αειφόρο ανάπτυξη 22 March 2017

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ο ΣΕΦΥΜΕΝ (Σύνδεσμος Εταιριών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού) και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Νερών (EFBW), γιορτάζει και μιλάει για τη σχέση Νερού και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΦΥΜΕΝ, κ. Αναστάσιος Κλάψης, δηλώνει σχετικά: «Η βιώσιμη διαχείριση πόρων αποτελεί βασικό παράγοντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη και συνεπώς κορυφαία προτεραιότητα για τη βιομηχανία εμφιαλωμένων νερών. Οι παραγωγοί φυσικού μεταλλικού νερού και νερού πηγής αναγνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η προστασία της ποσότητας και της ποιότητας του νερού παγκοσμίως και δουλεύουν σε συμπράξεις ιδιωτικού-δημόσιου τομέα με τις τοπικές κοινότητες, τους δημόσιους φορείς και τους αγρότες ώστε να διασφαλίσουν την προστασία της γης που περιβάλλει τις υπόγειες πηγές νερού, συμβάλλοντας στην προστασία των φυσικών οικοσυστημάτων και στη διασφάλιση της βιοποικιλότητας και των φυσικών οικοτόπων».

Ο ΣΕΦΥΜΕΝ, σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στοχεύει στη διαμόρφωση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για την ορθολογική διαχείριση του υδάτινου πλούτου και στη διαφύλαξη των πηγών ενώ, εξακολουθεί να παίζει ηγετικό ρόλο στην προώθηση της ανακύκλωσης, στη μείωση της συσκευασίας της και στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού.