Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2016: Ο Κλάδος εμφιαλωμένου νερού στηρίζει βιώσιμες θέσεις εργασίας

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2016: Ο Κλάδος εμφιαλωμένου νερού στηρίζει βιώσιμες θέσεις εργασίας 22 March 2016

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Νερών (EFBW), στην οποία Μέλος είναι και ο ΣΕΦΥΜΕΝ (Σύνδεσμος Εταιριών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Νερού), γιορτάζει σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2016, και μιλάει για τη σχέση Νερού και Απασχόλησης.

Η EFBW επισημαίνει ότι εκπροσωπεί περίπου 600 περιφερειακούς και τοπικούς παραγωγούς στην Ευρώπη, εκ των οποίων πάνω από το 80% είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ στην Ευρώπη, ο κλάδος απασχολεί άμεσα 54.000 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, τα φυσικά μεταλλικά νερά και τα νερά πηγής πρέπει να είναι αγνά και να εμφιαλώνονται στην πηγή. Οι πηγές συνήθως βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές γι΄αυτό οι παραγωγοί προσφέρουν βιώσιμες θέσεις εργασίες σε περιοχές όπου η απασχόληση είναι σπάνια.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΦΥΜΕΝ, κ. Π. Σεπετάς, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού υποστηρίζει ότι: «Οι παραγωγοί φυσικού μεταλλικού νερού και νερού πηγής αναγνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η προστασία της ποσότητας και της ποιότητας του νερού παγκοσμίως. Οι παραγωγοί δουλεύουν σε συμπράξεις ιδιωτικού-δημόσιου τομέα με τις τοπικές κοινότητες, τους δημόσιους φορείς και τους αγρότες για να διασφαλίσουν την προστασία της γης που περιβάλλει τις υπόγειες πηγές νερού, συμβάλλοντας στην προστασία των φυσικών οικοσυστημάτων και στη διασφάλιση της βιοποικιλότητας και των φυσικών οικοτόπων.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν δεσμευτεί σε μια αειφόρο ανάπτυξη για τη διασφάλιση της απασχόλησης και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των περιοχών προς όφελος της αναγωνιστικότητας του Κλάδου και της κοινωνίας.»