Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2021: Η προστασία του νερού είναι η κοινή μας Ευθύνη

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2021: Η προστασία του νερού είναι η κοινή μας Ευθύνη 19 March 2021

«Το νερό τροφοδοτεί τη ζωή. Τρέφει κάθε ανθρώπινο οργανισμό και κάθε οικοσύστημα που μας περιβάλλει. Το νερό είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την υγεία και την ευημερία μας.

Χωρίς αυτό, το σώμα και το μυαλό μας δεν θα λειτουργούσαν. Το νερό είναι ένας πολύτιμος πόρος και είναι κοινή μας ευθύνη να το προστατεύσουμε και να το σώσουμε», αναφέρουν ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού (ΣΕΦΥΜΕΝ) και ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Natural Mineral Waters Europe (NMWE) για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού που είναι αφιερωμένη στην αξία του νερού και εστιάζει στο τι σημαίνει το νερό για τον καθένα.

Παρά τις επιπτώσεις της τρέχουσας παγκόσμιας πανδημίας, η προστασία της φύσης και η βιοποικιλότητα εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ως τρόπος βιώσιμης επίτευξης της ευρωπαϊκής ανάκαμψης. Η Πορτογαλική Προεδρία της ΕΕ δίνει προτεραιότητα στην εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας με τη στρατηγική της για τη βιοποικιλότητα και τις δεσμεύσεις για μείωση των εκπομπών άνθρακα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Οι συνδυαστικές δράσεις που αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στη διαθεσιμότητα και την ποιότητα των υδάτων και στην ανθεκτικότητα των οικοσυστημάτων μας. Ο ΣΕΦΥΜΕΝ και ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος ΝΜWE, επικροτούν τις φιλοδοξίες της ΕΕ. Οι ίδιοι οι παραγωγοί Φυσικού Μεταλλικού Νερού είναι εδώ και 100 χρόνια οι φύλακες των υδάτινων πηγών και χώρων που τις περιβάλλουν. Η ποιότητα και η καθαρότητα του προϊόντος τους εξαρτάται από ένα άθικτο περιβάλλον, απαλλαγμένο από ρύπανση. Προτεραιότητά τους είναι η προστασία του περιβάλλοντος μέσω του οποίου ρέει το νερό για να φτάσει στη φυσική του πηγή και να διασφαλιστεί ότι η ποσότητα του νερού που αντλείται σέβεται τη φυσική επαναφόρτιση της πηγής για να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα για τις μελλοντικές γενιές.

Τα Φυσικά Μεταλλικά Νερά, αποτελούν μέρος μιας μακράς ευρωπαϊκής κληρονομιάς. Σήμερα, μια τέτοια κληρονομιά μεταφράζεται για τους παραγωγούς, στο να γίνουν «πρεσβευτές» της βιωσιμότητας, στηρίζοντας τη φιλοδοξία της Ευρώπης να είναι ουδέτερη ως προς το αποτύπωμα άνθρακα και πρωτοπόρος στη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Ο ΣΕΦΥΜΕΝ και ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος NMWE, επιθυμούν ο κλάδος να συνεχίσει να αποτελεί ηγετική δύναμη: «Οι παραγωγοί Φυσικού Μεταλλικού Νερού, έχουν μακρά ιστορία στην προστασία των πηγών προκειμένου να εγγυηθούν τη φυσική καθαρότητα των υδάτων τους, αποτελεί μέρος του DNA τους και έχουν φυσικά συμβάλει στον εμπλουτισμό υγιών, ακμαζόντων περιβαλλόντων. Εκτός από την προστασία των υδροφόρων οριζόντων, είναι επίσης πρωτοπόροι στην εξέταση της κυκλικότητας της βιομηχανίας τους, στη δημιουργία και χρηματοδότηση συστημάτων συλλογής συσκευασιών και στη χρήση πλήρως ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας. Καθώς κάνουμε επιλογές και σχέδια για το πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον μας, πιστεύουμε ότι είμαστε αξιόπιστος εταίρος για να βοηθήσουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη να επιτύχει μια υγιή, βιώσιμη πράσινη ανάκαμψη και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την κοινή μας ευθύνη».

Επιπλέον Πληροφορίες:

Τι είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό

Νερό υψηλής ποιότητας με πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, από προστατευμένη υπόγεια πηγή, καθαρό, χωρίς καμία χημική επεξεργασία ή απολύμανση, πιστοποιημένα ασφαλές για κατανάλωση.

  • Είναι ευεργετικό για την υγεία καθώς περιέχει μια ξεχωριστή σύνθεση ορυκτών μετάλλων κυρίως, η οποία πρέπει να παραμείνει αμετάβλητη από την πηγή, μέχρι τον τελικό καταναλωτή και αναγράφεται στην ετικέτα. Εμφιαλώνεται απευθείας στην πηγή.
  • Έχει διακριτή γεύση εξαιτίας της γεωλογικής σύνθεσης του εδάφους και του φυσικού περιβάλλοντος.
  • Είναι αναγνωρισμένο επίσημα από τις αρμόδιες κοινοτικές και εθνικές αρχές.
  • Η παραγωγή του πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας βάσει νομοθεσίας για να διασφαλίζεται η φυσική προέλευση και η καθαρότητά του.