Νερό Πηγή Ζωής, Ομορφιάς & Υγείας

Νερό Πηγή Ζωής, Ομορφιάς & Υγείας

Το νερό μετά το οξυγόνο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για την ανθρώπινη ζωή στη γη. Είναι το κύριο συστατικό του σώματός μας καθώς το 60% του ανθρώπινου σώματος ενός ενήλικα αποτελείται από νερό.

Όσον αφορά στον ανθρώπινο οργανισμό, το νερό βοηθά στην μεταφορά, τη διάλυση και την απορρόφηση όλων των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνουμε. Κάθε κύτταρο του ανθρώπινου σώματος χρειάζεται νερό για να λειτουργεί σωστά καθώς είναι αναγκαίο για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, για την προστασία των αρθρώσεων και των οργάνων του σώματος και την καλύτερη πέψη των τροφών. Σημαντικό επίσης είναι να αναφέρουμε ότι ακόμα πιο ευεργετική είναι η υγιεινής ενυδάτωση που επιτυγχάνεται με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό. Αυτό συμβαίνει καθώς τα χαρακτηριστικά των Φυσικών Μεταλλικών Νερών (φυσική καθαρότητα και περιεκτικότητα σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο), είναι ικανά να προσδίδουν στο Φυσικό Μεταλλικό Νερό ιδιότητες ευνοϊκές για την υγεία, κάτω από συγκεκριμένα υδρογεωλογικά και μικροβιολογικά κριτήρια (οδηγία 2009/54/ΕΚ, Εφημερίδα Ε.Ε., ορισμός ΦΜΝ). Η πρόσληψη νερού προσφέρει έναν εξαιρετικό αριθμό ωφελειών. Μεταξύ άλλων, βοηθάει στην απώλεια βάρους, μας γεμίζει ενέργεια, διατηρεί το δέρμα λαμπερό, δυναμώνει τα οστά και βελτιώνει την εμφάνισή μας.

Το υγιές δέρμα αποτελείται από περίπου 70% νερό και η μείωση του αποθέματός του συνδέεται με τη διαδικασία της γήρανσης. Όταν δεν προσφέρουμε στο δέρμα μας την απαραίτητη υγρασία, χάνει τη φρεσκάδα και τη λάμψη του, είναι πιο ευαίσθητο, λιγότερο ελαστικό και αποκτά ρυτίδες εύκολα. Επιπλέον, η αρκετή πρόσληψη νερού καθημερινά, διατηρεί την ισορροπία στον οργανισμό μας, προκειμένου να αποβάλλουμε τις τοξίνες που παράγονται από αυτόν.

Παρόλα αυτά, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αρκετό νερό υπάρχει και στα τρόφιμα αλλά και σε όλα τα ροφήματα που καταναλώνουμε καθημερινά. Η απαιτούμενη ποσότητα μπορεί επίσης να εξασφαλιστεί από φρούτα και λαχανικά (όπως το καρπούζι, το αγγούρι που είναι από τις καλύτερες πηγές νερού), γεύματα όπως σούπες, δημητριακά και άλλα ροφήματα. Αν το σώμα σας δεν λαμβάνει αρκετή ποσότητα νερού, το δέρμα σας θα αισθανθεί τις επιπτώσεις περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο όργανο. Η κατανάλωση 6 – 8 ποτηριών νερού καθημερινά βοηθάει στην ενυδάτωση του δέρματος. Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού η οποία πραγματοποιείται τόσο από την κατανάλωση νερού όσο και από τα υγρά των τροφών αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη διασφάλιση ενός σωστού μεταβολισμού.

Ο μεταβολισμός του σώματος, τείνει να πέφτει σε ρυθμούς αν δεν λαμβάνει σεβαστές ποσότητες νερού. Η πόση του βοηθά να αισθανόμαστε πλήρεις, μειώνοντας την επιθυμία μας για φαγητό.

Κατά τη διάρκεια προσπάθειας για απώλεια βάρους, το νερό είναι απαραίτητο στον οργανισμό γιατί βοηθά στη λειτουργία της πέψης και στην απέκκριση από το παχύ έντερο των άχρηστων ουσιών. Ακόμη, τα άτομα που καταναλώνουν νερό λίγο πριν από τα γεύματά τους χάνουν ευκολότερα βάρος και μπορούν να διατηρήσουν το νέο τους βάρος.

Η ύπαρξη του νερού μπορεί να θεωρείται δεδομένη, πολλές φορές όμως ξεχνάμε την πραγματική αξία του και τη θετική του επίδραση στον οργανισμό μας. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι η ποσότητα νερού που θα καταναλώσουμε είναι προσωπική μας επιλογή, αρκεί να «ακούμε» τις ανάγκες του οργανισμού μας, με σκοπό να πιάσουμε το προσωπικό μας στόχο ενυδάτωσης.