Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού στη διατήρηση της καλής υγείας

Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού στη διατήρηση της καλής υγείας 14 March 2013

Ο ΣΕΦΥΜΕΝ με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού διοργάνωσε στις 14 Μαρτίου 2013, εκδήλωση  με θέμα: «Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού στη διατήρηση της καλής υγείας και την ενυδάτωση».

Η εκδήλωση εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων του ΣΕΦΥΜΕΝ, ως επίσημου φορέα και εκπροσώπου των Ελληνικών Εταιρειών Εμφιαλώσεως Φυσικού Μεταλλικού Νερού, που έχουν ως στόχο την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, την ποιότητά του και τη συμβολή του στη διατήρηση της καλής υγείας.  Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία παρευρέθηκαν, εκπρόσωποι από τον ακαδημαϊκό, επιστημονικό, επιχειρηματικό χώρο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους καταναλωτές.  

Η εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό του Πρόεδρου του Δ.Σ., κ. Κ. Κούτσα που δήλωσε σχετικά : «Η σημερινή μας εκδήλωση έχει ως στόχο να ενημερώσει γύρω από τη σπουδαιότητα του πολύτιμου αυτού αγαθού αλλά και να δούμε μαζί πώς μπορούμε να το προστατεύσουμε ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τις ευεργετικές του ιδιότητες». Και συνέχισε τονίζοντας: «Βασική αποστολή του Συνδέσμου Εταιριών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού, είναι να πείσει τους καταναλωτές ότι αξίζει να συνεχίσουν να δίνουν ένα πολύ μικρό μέρος από τις συνολικές δαπάνες τους για την αγορά του δεύτερου – μετά το οξυγόνο – πολυτιμότερου στοιχείου για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτελεί, άλλωστε, πάγια θέση του Συνδέσμου μας πως το φυσικό μεταλλικό νερό είναι ένα προϊόν πρώτης ανάγκης, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διατήρηση της καλής υγείας, του οποίου η κατανάλωση θα πρέπει να ενθαρρύνεται». 

Μετά τον χαιρετισμό του Προέδρου, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το βίντεο του EFBW, μεταφρασμένο στα ελληνικά με θέμα: «Νερό και ενυδάτωση» και ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των ομιλητών που ήταν οι εξής:

Β. Καραούλη, Υγιεινολόγος – Πολιτικός Μηχανικός στο Υπουργείο Υγείας & Προϊσταμένη Δ/νσης Υγειονομικής Μηχανικής & Υγιεινής Περιβάλλοντος, που μίλησε για τα είδη νερού και ανέλυσε τις ευεργετικές ιδιότητες του φυσικού μεταλλικού νερού.

Α. Ζαμπέλας, Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου, Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων. Ο κ. Α. Ζαμπέλας, τόνισε τη συμβολή του νερού στη διατήρηση της καλής σωματικής & πνευματικής υγείας.

Ι. Κουμαντάκης, Ομότιμος Καθηγητής Υδρογεωλογίας – Τεχνικής Γεωλογίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και από τον κ. Ι. Κουμαντάκη, για την προστασία των υπόγειων υδροφορέων μεταλλικών νερών.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων.