Hμερίδα «Η Βιομηχανία Τροφίμων & οι σύγχρονες προκλήσεις»

Hμερίδα «Η Βιομηχανία Τροφίμων & οι σύγχρονες προκλήσεις» 17 March 2019

Την Κυριακή 17 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, ο ΣΕΒΤ διοργάνωσε ημερίδα, με θέμα «Η Βιομηχανία Τροφίμων & οι σύγχρονες προκλήσεις» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PEFMED, όπου τέθηκαν κύρια ζητήματα που απασχολούν τη Βιομηχανία Τροφίμων σε σχέση με το περιβάλλον και τη διατροφή.

Την ημερίδα άνοιξε η Γεν. Διευθύντρια του ΣΕΒΤ, κα Β. Παπαδημητρίου, όπου μίλησε για τη Βιομηχανία Τροφίμων και τις προτεραιότητες , που έχει θέσει. Στη συνέχεια, ο κ. Ι. Νυχάς, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσίασε την πολιτική της Ε.Ε. “FOOD 2030” και τις βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει για τον κλάδο των τροφίμων. Ο κ. Β. Λιόγκας, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, αναφέρθηκε στην πολιτική για την κυκλική οικονομία, ενώ η κα Α. Φουλίδη, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, παρουσίασε την πολιτική για τη μείωση των αποβλήτων τροφίμων.

Ακολούθησε στρογγυλό τραπέζι με εκπροσώπους εταιρειών (Κ. Κούτσας/Σ. Μεντεκίδης ΑΕ, Ι. Σμαρνάκης/ΛΑΒΔΑΣ ΑΕ & Μ. Τσαούτος/ΕΨΑ ΑΕ) και φορέων (Κ. Βαρταλίτη/ΣΕΒΤ, Γ. Μπάστας/ΣΕΒΤ, Δ. Νέντας/Τράπεζα Τροφίμων, Ι. Ραζής/ΕΕΑΑ & Ε. Τσιγαρίδα/ΕΦΕΤ) και συντονίστρια την κα Ι. Πετροχείλου/ΕΙΕ όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος τροφίμων, όπως η διατροφική επάρκεια, η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και της σπατάλης των τροφίμων και η εφαρμογή πράσινων καινοτομιών κατά μήκος της τροφικής αλυσίδας. Παράλληλα, προβλήθηκε η συμβολή των ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων στη βιωσιμότητα του κλάδου, μέσα από καλές πρακτικές και σχετικές πρωτοβουλίες αλλά και οι δράσεις του ΣΕΒΤ γύρω από το ευρωπαϊκό έργο PEFMED.